Живко Тодоров: „Бедечка“- мисля, че успяхме донякъде да затворим страницата

Общината в Стара Загора с решение по казуса с парк „Бедечка“

Кметовете да имат право да поставят камери по общинските улици и да могат да съставят актове при нарушение на правилата за движение. Това предложение в Закона за движение по пътищата ще внесат градоначалници в парламента, заяви в студиото на БНТ кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Според него така ще се постигне много по-добър контрол по места.

[ad id=“263680″]

Тодоров коментира и казуса с парк „Бедечка“. Следващата седмица се очаква общината в Стара Загора да получи обещаните военни терени, с които да бъдат обезщетени собствениците на имоти в парка. Според него така ще се реши проблемът с намеренията за застрояването на зелената площ.

Живко Тодоров, кмет на Стара Загора: „Бедечка“ мисля, че успяхме донякъде да затворим страницата, защото се очаква през следващите седмици да получим от държавата бивши военни терени, които са с отпаднала необходимост да бъдат прехвърлени на общината, за да може чрез тях да заменим тези терени, които са в рамките на парк „Бедечка“. По този начин собствениците ще имат своите претенции удовлетворени, а ние ще можем да си запазим парка и да не се стигне до обезщетения, които трябва да плаща общината.

Източник: БНТ

Вижте още интересни промоции и предложения в е-мол: ТУК

[ad id=“225664″]


image0 (9K)