Животни вече няма да застрашават движението по пътя Шипка-Казанлък

Безвъзмездно прехвърляне на имот в местността „Ал баир“ на площ 50 213 кв.м са прехвърлени от Държавата на община Казанлък, за да се отглеждат там животни и да се реши дългогодишен проблем със застрашаване на движението по пътя Шипка-Казанлък.

Решението за обявяване на имот – публична държавна собственост, за имот – частна държавна собственост и неговото безвъзмездно прехвърляне в собственост на община Казанлък бе взето на заседанието на Министерски съвет тази сряда.

Сградите са 21 на брой и се намират в землището на Казанлък, мeстността “Ала баир“, построени върху 50 213 кв.м. преди години, съгласно изискванията за отглеждане на животни и винаги са били ползвани за тази цел.

Безвъзмездното прехвърляне е инициирано от община Казанлък, за да улесни животновъдите в региона, предвид удобната локация и пригодността на постройките за подобен род дейност.

Идеята за искане на имота от Общината е да се реши дългогодишния проблем с отглеждането на животни край Старата река – северно от тенис кортовете, които замърсяват водата и района, както и придвижване на животните до пасищата, пресичайки главния път Шипка – Казанлък.


image0 (9K)