Животът на милиардерските деца

Хората често си задават въпроса какво ли е да си роден в милиардерско семейство, а някои заможни потребители на социалната мрежа Quora са били така добри да хвърлят светлина по този въпрос, пише news.com

[ad id=“225664″]

Страхотно е. Да, няма да се превземам, като казвам, че парите не са всичко, когато всъщност са,” пише анонимен потребител на Quora.“

Моят баща е изключително богат. Изключително. Няма да кажа откъде, защото в момента инвестициите му са толкова диверсифицирани, че мисля, че и той не знае откъде са парите му. Достатъчно е да кажа, че когато бе най-богат e в първите 100 на класацията на Forbes.”

Да израснеш в имение с бавачки, да ходиш на луксозни почивки, приятелите ти да търсят вниманието ти и да получиш Maserati за 18-ия си рожден ден (“въпреки че карам луксозните коли на баща ми от 15-годишен) са стандартни неща“, пише той.

[ad id=“236999″]

Има и по-малко известни неща на това да си милиардер. “Моите приятели смятаха, че всичко, което правя вкъщи, е да ям пържоли и хайвер, докато това съвсем не е така,” пише той.

„Разбира се, хапвал съм достатъчно изискани ястия, но нещата, които ям, през повечето време са доста обикновени. McDonald’s, пица и такива неща. Имали сме и готвачи, но през повечето време съм ги молил да готвят нормални неща.

”Да, семейството ни има частен самолет, но той се използва основно от баща ми и то когато е толкова зает, че не може да пропусне и няколко часа работа”.“Ако не е зает, лети с пътнически полети, като всички останали,” пише той.

“Ние също така не летим в първа класа. Когато с приятелите ми ходим на почивка, летим с частен самолет, но не използвам този на баща ми, а наемаме чартър”.

Повечето хора предполагат, че въпросният потребител на Quora има само богати приятели, но това не е истината. “Приятел съм с всякакви хора, а някои от тях дори не знаят, че съм толкова богат,” пише той.

[ad id=“237001″]

Друг анонимен потребител споделя как дядо му бил от “неприлично богато” източноевропейско семейство, което губи всичко през Втората световна война. “Неговият баща и мой прадядо е бил петролен магнат от източноевропейска страна, докато прабаба ми е била от аристокрацията на същата страна,” пише той.

“Семейството ни е живяло в имение със 150 стаи и персонал от над 30 души. Семейството на дядо ми е било от четири души, докато само готвачите в имението са били седем. Плащали са на капитан за поддръжка на яхта, която пък се е използва един или два пъти в годината.

”Дядо ми е посещавал училище, което се е намирало в замък, а във всеки випуск е имало само по 15-20 ученици. Дядо ми е казвал, че в това училище не се кандидатствало, а се влизало с покана. Той ми е показвал снимка на неговия клас, като ми е разказвал кои са момчетата на нея и с какво се занимавали бащите им. Имената бяха доста плашещи, тъй като тези семейства на практика са управлявали тази част от света.”
profit.bg


image0 (9K)