Живо ли е, ако не се движи?

Трудно ми е да приема картите таро като живи, нали не се движат сами, как да повярвам, че са такива? Нима и други неодушевени предмети като руните например са живи?

Да, доста жестоки карти ми излизаха, никак не останах доволна. Още по-недоволна станах, след като се сбъдна това, което беше нарисувано на тях. Реших, че сама съм го предизвикала, защото подсъзнанието ми е било обременено и те са го отразили нагледно. Разсърдих им се и ги скрих така, че да не ги виждам, за да не им се ядосвам.

На руните знам значенията, но не съм си купила и правила опити да си гледам с тях. Чувала съм и за келтските огами, за китайските и дзин, но те ми изглеждат по-абстрактни и си мисля, че ми липсва интуиция за бъдещето. Все пак като Овен гледам настоящето, Водолеят гледа бъдещето.

Алена отговаря:

Досега не знаех, че за да бъде определено едно нещо като живо, изискването било да се движи само. По твоята логика и тревата, и цветята, и дърветата не са живи, защото не се движат, но вятърът, водата, огънят са живи.

Хайде да подминем това съкровено философско разбиране за живо и неживо и ние насред него и се съсредоточим върху картите таро и руните.

Защо те са живи?

Не защото могат или не могат да мърдат, а защото, както много пъти съм казвала, всичко е енергия в различно състояние. Такава невидима за човека енергия е заложена в картите таро, ако ще да са произведени милиони комплекти от един вид. Всяка карта има различен рисунък. Той е носител на енергията, която ни дава словесната информация при тегленето на една или комбинация от карти. Рисунките върху картите не са произволни. Всяка носи своята информационна енергия и предупреждава, хвали, подкрепя, потвърждава, носи щастие, радост, но и унищожение и загуби, кому каквото се пада според неговите заслуги.

Картите таро не са за всеки, не са забавление за отмора и добро настроение. Нямам намерение да променям мнението ти, нито да налагам моето, особено след като аз имам знанията, а ти четеш разнопосочно и си правиш изводи, далеч не винаги правилни. Без да си изкарала обучение – курс по карти таро и руни, няма как да са ти полезни, още по-малко имаш право да им се сърдиш. Тук съзирам противоречие – човек се сърди само на живите неща в природата, а не на мъртвите, на бездушните. С думите си сама се опровергаваш и признаваш, че картите таро са живи.

Сърдиш се на картите таро, защото доста жестоки карти ти излизали и по-лошото е, че се е сбъднало нарисуваното на тях. Решила си, че сама си го предизвикала, защото подсъзнанието ти е било обременено.

Възможно е сама да си сътвориш мисъл-форма от изтеглените карти, нищо необичайно при хора, които се самообучават и вярват, че написаното в множеството книги е достатъчно. Давам пример – „Самоучител по таро“ на Хайо Банцхаф е прекрасна, лесно разбираема книга, но искаш ли нещо повече, е нужен курс и обучение.

За годините, в които си общуваш с мен, а те не са малко, никога не си поискала личен хороскоп, нито се записа в курсовете и в дружеството ми, които биха ти били от полза. Не се изненадвам, защото датата ти на раждане, носител на кармична отплата, ти дарява закрилата на Съдбата само ако търсиш причината за проблемите си най-напред в себе си, а след това в околните. И понеже твърдиш още нещо далеч от реалността – ти не си подвластна само на Овен. Да, това е твоят зодиакален знак, но не е водещ като елемент. При теб водещ елемент е Земята, която също се стреми към бъдещето, след това са равнопоставени Огънят и Водата, а Въздухът е на четвърто място. Компонент в звездната ти карта, който формира твоя характер, не само зодиакалния ти знак.

Автор: Светлана Тилкова – Алена

www.karm-krag.com


image0 (9K)