Журналистка обвини президента на САЩ Доналд Тръмп в изнасилване

Известна американска журналистка обвинява Доналд Тръмп, че я е изнасилил. Тя поиска президентът на САЩ да предостави своя ДНК проба, за да бъде установено – дали съвпада със следите, открити по нейна рокля, предаде „Франс прес“.

Елизабет Джийн Каръл, която има рубрика в списание „Ел“, твърди, че е била облечена с тази черна рокля в деня на предполагаемото изнасилване. То станало през 1995-а или 1996 година.

Бъдещият президент на САЩ се затворил с нея в пробна на големия нюйоркски магазин „Бергдорф-Гудман“. Там насила я целунал и след това я изнасилил.

Според съдебен документ, публикуван от вестник „Ню Йорк таймс“, по роклята са били открити следи от „ДНК на неидентифициран мъж“. Адвокатка на журналистката обяви, че Тръмп трябва до 2 март да представи своя ДНК проба.

В началото на ноември Е. Джийн Каръл заведе в щата Ню Йорк дело за клевета срещу президента, защото той твърди, че обвиненията й са измислени. Каръл се мотивира, че Тръмп я е очернил и е навредил на кариерата й, като я нарекъл лъжкиня.

Най-малко 16 жени са обвинили Тръмп, че е упражнил сексуално насилие срещу тях преди да стане президент – твърдения, които държавният глава винаги е отричал.


image0 (9K)