Задава се най- магичната нощ – Водици. Вижте какво се прави в нощта срещу Богоявление

Преклонението към магическата сила на водата е древно. Не се знае от кои времена води началото си, то съществува още преди Христа.

Българите са знаели силата на водата и нейните магични свойства- наричали са я по много различни начини- жива, мълчана, обична, мъчна, пъстра, здрава, вречена, пробудена вода… Нашите предци са вярвали, че в полунощ водата започва „да чува“ и да сбъдва най-съкровените желания!

Какво е „мълчана“ вода и какво се прави в нощта срещу Богоявление? – Това е древен обичай, а ритуалът с водата се извършва за сбъдване на желанията и за здраве. Когато навън се сдрачи се взема едно котле или тенджерка, добре е да не е пластмасов съд, напълва се с вода и се изнася навън. Котлето се  хваща с две ръце, а човекът скланя чело в знак на почит и смирение към водата, оставя се да почуства водата и тя него, да се слее с нея, и тогава на глас си казва името. Водата се оставя навън за няколко часа „да се пречисти и измълчи“. Точно преди полунощ излезте при водата, хванете с две ръце съдчето и изречете на глас най- съкровеното си желание. Отново притихнете и помълчете с водата. Представете си най- доброто за вас и близките си, пожелайте го силно в себе си. И на глас кажете най-старото и най-силно наричане: РЕЧЕНОТО МИ ДА БЪДЕ СТОРЕНО!, а след това покрийте с бяла кърпа водата и се приберете.

Рано сутринта на 6 януари първо отидете при водата си. Измийте си очите с нея, отпийте от вашето наричане и сбъдване и от цялата си душа благодарете на водата. След това я приберете в къщи, може да я изпиете по малко, с нея може да поръсите дома си, да полеете цветята, да напръскате домашните си любимци. НАРЕЧЕНА вода ще носи силата и енергията на желанието ви. Силата на водата е равна на емоцията, която сте вложили в нея и на количеството вяра, която носите в душата си.


image0 (9K)