Задържаха 10 сирийци след гонка в Бургас

10 нелегални мигранти от Сирия са задържани след гонка с полицията в Бургас. Сред тях е 10-годишно момче. 22-годишният шофьор е сръбски гражданин. Той няколко пъти е отказал да спре в града въпреки подаваните сигнали от полицията, съобщи БНР.

Началникът на сектор „Охранителна полиция“ към 5 РУ Бургас Живко Енев заяви, че сигналът за сръбската кола, трафикираща мигранти, е бил подаден на тел. 112. След гонка, минала през булевард „Тодор Александров“, площад „Трапезица“, ул. „Струга“, бул. „Стефан Стамболов“ и бул. „Никола Петков“, нелегалните мигранти най-накрая са били задържани в глуха улица в комплекс „Зорница“.

„Били са 10 сирийски граждани, от тях 9 пълнолетни и един малолетен на 10 години. Водачът на автомобила е сръбски гражданин на 22 години, той е трафикантът. Сигналът е подаден от граждани, на които е направило впечатление, че в автомобила има прекалено много лица“, разказва главен инспектор Живко Енев.

Още по темата

16 сеп 2022 12:43

14

7 сеп 2022 18:29

75

4 сеп 2022 13:16

35

„Трафикантите не спират на подаден сигнал от полицията със стоп палка за проверка на автомобила. При последния случай патрул от Второ Районно управление е подал такъв сигнал на „Трапезица“, но шофьорът не е спрял, същото се е случило и на „Стефан Стамболов“, като автомобилът се е насочвал към изхода на Бургас в посока автомагистрала „Тракия“, каза още гл. инспектор Живко Енев.

Преди по-малко от месец двама полицаи – Йордан Илиев и Атанас Градев – загинаха в опит да спрат автобус с нелегални мигранти, минаващ през Бургас.

Днешният инцидент в града е третият подобен случай за изминалата седмица, в който сръбски автомобили превозват нелегални мигранти. Първият е от четвъртък вечерта предната седмица, а от събота вечерта – вторият.

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)