Зам.-министър Деница Сачева: Ангелов рекетира и сегашния си шеф в МОН

„Ангел Ангелов, който е работил в Министерството на културата и е рекетирал със записи Боил Банов, както самият министър съобщи, днес работи в МОН по оперативна програма, която се занимава с еврофондове.“ Това съобщи зам.-министърът на образованието Деница Сачева пред бТВ.

По думите й на новото си работно място той отново заплашвал и рекетирал началника си Кирил Гератлиев.

Ангелов постъпил в образователното министерство през 2016 г. след конкурс. Сачева разказа, че бившият служител на Банов днес лобирал за определени фирми, които трябвало да печелят поръчки с европари. Ако не станело на неговата, Ангелов „топил“ началниците си, че го репресират и са предубедени спрямо него.

Сачева заяви, че неведнъж са пукани гумите на колата на сегашния му началник в МОН, но не каза, дали има връзка между двата случая.

На 19 януари Гератлиев подал сигнал в Районното управление на полицията, която има за задача да установи има ли връзка между заплахите и действията, разказа Сачева.

Нейното обяснение за заплахите към Гератлиев, който се занимава с еврофондовете в образователното министерства, е, че има информация, че Ангелов е „свързан с лица по европроекти и иска парите да отиват към определени лица“. Стремил се да оказва натиск, като заплашвал, че ще оповестява публично определени документи.


image0 (9K)