Зам.-шефът на НС Емил Христов се нахвърли върху президента Радев – искал да е Цезар

„Румен Радев трябва да казва нещата по друг начин и да не влиза в образа на Гладиатор“, коментира депутатът от ГЕРБ

Президентът Румен Радев не трябваше президента да прави това обръщение. Не мисля, че това са думите на президента. Той трябва да казва нещата по друг начин и да не влиза в образа на Гладиатор, но той не иска да бъде Гладиатор – той иска да бъде Цезар! Това каза зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов в ефира на Канал 3.

В обръщението си за Нова година лъхаше гняв, нямаше нищо, което да ни вдъхва надежда за идните дни. Мисля, че нито за демокрацията е застрашена, нито застрашени медии. Не виждам нещо, което може да накара хората да се обезпокоят. Те живеят спокойно, ходят на работа, коментира още той.

Властта не е само за нас, тя не е самоцелна и ние винаги сме го показвали. Ако някой в ГЕРБ сбърка, той си тръгва. Хората няколко пъти ни избират, харесват програмата, която имаме. Програмата е писана пред хората, обсъждана е с тях, на кръгли маси, каза Христов.

Плевнелиев нямаше политически апетит, така дойде и така си тръгна. Не е обявил война нито на правителството, нито на Народното събрание. Не е нормално да има война на институциите, добави зам.-председателят на Народното събрание.

Катастрофи, които се дължат на състоянието, е имало и винаги ще има. За това не може да носи отговорност правителството. Бих оставил въпроса за разследването на Елена Йончева в ръцете на прокуратурата, обясни още Христов.

Не смятам, че кворумът е задължение на мнозинството и на управляващите, той е задължение на всички депутати, независимо от коя политическа сила са. Вече показахме, че кворум има, дори направихме експеримент и не се регистрирахме . Кворумът не е в опасност, с повече ограничение кворум се осигурява, заключи той.


image0 (9K)