Започна кампания по набиране на строителни работници за временна заетост в Израел

Провеждат изпит за строители за Израел през август, желаещите могат да кандидатстват до 29 юли.

Кампанията се реализира от Агенцията по заетостта по реда на условията на Спогодбата между правителствата на България и Израел за посредничество и временна заетост на граждани на двете държави и Процедурата по приложението й в строителния сектор.

Търсят се строителни работници по следните професии: кофражисти, арматуристи, мазачи и работници по полагане на настилки по подове и стени. Кандидатите могат да подават документи във всички бюра по труда по местоживеене. Израелската страна посочва, че кофражисти и арматуристи ще бъдат търсени и наемани с приоритет.

След одобрение по документи, допуснатите кандидати ще положат практически изпит по заявената от тях професия в София, съобщава Дарик.

Базовата заплата е 1 540 щатски долара, като може да достигне до 2 000 щатски долара с допълнително изработени часове и други добавки. Осигурено е жилищно настаняване с регламентирано заплащане.

Процедурата по кандидатстване е напълно безплатна.
За повече информация кандидатите могат да се обърнат към всяко бюро по труда или на телефон 0893 40 40 40. За живеещите в общини Стара Загора и Опан информация се дава и в стая 106 на Бюро по труда, ул. „Стефан Караджа“№8, тел. 042/697560.


image0 (9K)