Заради връзки с мафията опандизиха бивш национал на Италия и съотборник на Божинов

Фабрицио Миколи беше осъден на 3 години и половина затвор заради изнудване

Бившият италиански национал Фабрицио Миколи, който беше съотборник на Валери Божинов във Фиорентина, ще влезе в затвора за три години и половина. Това стана ясно с решение на Апелативния съд, който потвърди присъдата, произнесена на 22 октомври от по-долната инстанция. Той загуби обжалването.

Нападателят, който в кариерата си освен за Фиорентина игра още за Палермо, Лече, Ювентус и Бенфика, беше осъден за връзки със сицилианската мафия и изнудване. Самият 40-годишен футболист не присъства в съдебната зала, когато съдът се произнесе.

Някогашният нападател на Ювентус, наричан от тифозите Ромарио от Саленто, беше осъден заради използване на връзки с мафията при опит да вземе 20 000 евро от бизнесмена Андре Графанини.

Сумата е била част от сделката за дискотека „Папараци“.

На играча се носеше подобна слава още преди десетилетие, когато играеше в Палермо. Той прекара 5 сезона в клуба, а медиите твърдяха, че Миколи е в отлични отношения с местните мафиоти.

Той има 10 мача и 2 гола за Италия, като дори е бил съотборник с Валери Божинов във Фиорентина. Върхът в кариерата на Миколи е сезон 2003-2004, когато е част от Ювентус.


image0 (9K)