Заради шега: Във Фейсбук обявиха Теди Москов за „враг на народа“

Режисьорът Теди Москов даде интервю пред БТВ в понеделник „в прекрасно състояние на духа“, както самият той каза. След като обаче взе страна в политическите процеси, предизвика вълна от протестен хейт във Фейсбук. “Гледам да се затворя в себе си. Другия месец, живот и здраве, ще стана на 60 г. и някак си съм по-хладен към всичко, което се случва”, коментира пред Антон Хекимян Теди Москов. „Това, което се случва на улицата дали се отразява във вашата душа, във вашите мисли?“, заяви режисьорът.

“Не се отразява. Тези двама мъжаги, които се бият, не съм гласувал за нито един от тях. Да излязат навън да се разберат като мъже – каза с усмивка Теди Москов, – да изиграят на неутрална територия – в братска Македония, да се сбият президент и министър-председател. И двамата са яки – единият троши тухли с ръка, другият прави коремни. Да видим какво ще излезе. Който се прибере, той ще ни управлява. Другата ми идея е да се хвърля ези-тура”, каза още Москов.

Желанието му да не се хвърля на барикадата вбеси някои революционери във Фейсбук, които смятат, че той няма това право. Дори го обявиха за враг на народа. Възмутена потребителка коментира в социалната мрежа: „Теди Москов смята, че няма проблем 80% от сънародниците му да живеят в мизерия. Няма проблеми, че живеем в кочина с разрушени пътища, тротоари и държава пълна с боклуци. Боклуци, боклуци и човешки боклуци с власт. Теди Москов явно няма проблеми с огромната държавна администрация, с огромните заплати на шепа лекари, със закриването на болници и училища”. И накрая чувствата ѝ изригват: “И мога спокойно да кажа – да, Теди Москов ми е враг!. Той ми пречи да живея нормално“.

Друг революционер, налегнат от печал, направо прати режисьора към силите на мрака: “Тъжна работа е когато уважавани творци, загубили ориентация в обществените и политическите реалии, неприкрито застават на страната на злото. И още много коментари с послание “Който не е с нас, е против нас”.

“Не ме вълнуват, за да се занимавам с такива работи”, каза пред “24 часа” Теди Москов. За самия него не е ясно защо се е създала тази реакция. “Аз говорих безпристрастно, точно за да няма такава. Нито е имало упреци, нито е имало възхвали”, казва още режисьорът. “Пошегувах се, това е нормално. Да излязат Бойко и Радев да се преборят като мъжаги. Това нещо, за да се приеме сериозно, не трябва да е от нормални хора”, допълни Москов.

Публикувано със съгласието на Faktor.bg


image0 (9K)