Застреляният сержант Петър Бъчваров – един на баща и майка

Застреляният сержант Петър Бъчваров - един на баща и майка

Черен ден в Елхово. В града е тихо, улиците са пусти, а хората са потресени от новината за смъртта на сержант Петър Бъчваров. Къщата на семейството на сержанта приема най-тъжните си гости, а съседите си спомнят:

„Баща му беше учител по физическо първо, после стана полицай, майка му е учителка, кротки хора са“, казва Живко.

Жители споделят мъката на родителите, за които убитият сержант е единствен син.

Още по темата

8 ное 2022 18:08

8

8 ное 2022 18:05

58

8 ное 2022 09:16

106

8 ное 2022 05:45

151

Шокирани от случилото се, хората от село Горни Дервент споделят, че мигранти ежедневно преминават границата ни и от години живеят в страх.

„Аз съм работил горе на границата от януари месец до април. Полагахме кабели на камерите и сме ги виждали. Турците им помагат. Слагат стълби, качват се и минават“, сподели местен жител пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Хората в Елхово се опитват да намерят обяснение как се стигна до смъртта на младия граничен полицай и кой носи отговорност. По думите на местните негласно се знаело, че на полицаите им е забранено да стрелят по мигрантите.  

Погребението на сержант Бъчваров ще е утре в гробищния парк на Елхово. Утре е обявен и за ден на траур в града.

Петър Димитров Бъчваров е роден на 3 октомври 1990 г. в Ямбол. Средното си образование завършва в Елхово през 2009 г., продължава образованието си в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Младши инспектор Бъчваров е постъпил на работа в системата на МВР през декември 2013 година.

Преминал е през длъжностите полицай и старши полицай в група „Охрана на държавната граница“  към Гранично полицейско управление –Елхово към Регионална дирекция „Гранична полиция“.

Младши инспектор Петър Бъчваров ще бъде награден посмъртно с Почетен знак на МВР, съобщиха от ведомството.

Вижте повече в репортажа на Даниела Владимирова

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)