Звездният състав на „Кръстникът“ се събра 45 години по-късно – вижте защо Ал Пачино смяташе, че филмът ще е издънка

През 1972 г. режисьорът Франсис Форд Копола направи на филмовата аудитория оферта, на която не можеше да се да откаже: „Кръстникът“ заля киносалоните и започна да променя визията на филмите въобще.Освен, че стана световна сензация в боксофиса, продукцията спечели три Оскара и направи звезда от Ал Пачино, като същевременно ни даде незабравими сцени за предателство, приятелство и ядене на спагети в същото време.Продължението от 1974 г. „Кръстникът II част“, пък изстреля Робърт Де Ниро в стратосферата.)

godfather-deniro1

Сега, 45 години по-късно, все още говорим за тази модерна класика. Мат Лаурел от Тудей седна с актьорите Де Ниро, Пачино, Джеймс Каан, Робърт Дювал и Тали Шиър преди специалния празник на филмовия фестивал „Трибека“ за наследството на филма и от разговора стана ясно, че не всеки от тях е бил 100% уверен в в способността си да спечели аудиторията.“Това беше страхотен сценарий – казва Пачино. „Но … по това време бяхме толкова млади и неопитни. Не знаехме каква точно е била киното.“ Ал Пачино изиграва наследника на мафиотската империя на баща си (Марлон Брандо) в „Кръстникът“.

[ad id=“218001″]

Да, Пачино е имал огромни съмнения.Той отбеляза, че сцените, които са играли тогава не са му вдъхвали доверие. Нещо повече. Той е бил уверен, че в далечните краища на света няма да разберат и харесат филма. Ето защо е смятал, че всичко това ще е голяма издънка. Междувременно, въпреки че Пачино и Де Ниро никога не са имали сцени заедно в „Част втора“, слухове за съперничество между двамата интензивни актьори избухнаха с нова сила. Колко силно е това, така или иначе? – Познаваме се дълго време – каза Де Ниро. „Ние бяхме готови да играем едни и същи роли … но нямаше  съперничество.“ Целият екип израснахме заедо.“ – допълва още Пачино

Превод: Зарата


image0 (9K)