Зеленогорски: Ако реализираме мандата, политически лица няма да влизат в бъдещо правителство

„РБ ще предложи програмно експертно правителство, с ясен мандат, с 10 ясни неща, които трябва да свърши в рамките на конкретен срок“, каза Найден Зеленогорски.
На 12 декември президентът Плевнелиев ще връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство на Реформаторския блок. Това е третата и последна възможност преди съставяне на служебно правителство, след като ГЕРБ и БСП върнаха мандата.

„Подхождаме отговорно към тази конституционна възможност, за да няма лоши последствия за държавата. Предполагам утре или вдругиден ще има заседание на ПГ и ще вземем решение и ще продължим напред“, каза Зеленогорски, цитиран от dir.bg.

„Ако реализираме мандата, политически лица няма да влизат в бъдещо правителство“.
„Най-вероятно експерт ще вземе мандата“, цитира Зеленогорски и БНР.

Зам.-председателят на ПГ на РБ каза, че разговорите с ГЕРБ ще продължат като бъде връчен мандатът. Предстоят разговори и с ПФ и БДЦ.

„Това усилие си заслужава, защото България е изправена пред огромни предизвикателства и едно безвремие от порядъка на 6-7 месеца с няколко правителства. Те ще са предимно „експертни, служебни – слаби правителства, които трудно биха могли да отговорят на една кризисна ситуация, която е възможно да се случи по линията на мигрантската криза“, прогнозира Зеленогорски.


image0 (9K)