Златна и сребърна Купа спечелиха старозагорските гимнастички

Прекрасно представяне на състезателките на СК „Спортна гимнастика“ Стара Загора на Държавното лично- отборно първенство по спортна гимнастика за детско – юношеска възраст Зона- Юг.

В Пловдив се проведе 1 кръг от Държавното първенство по спортна гимнастика за детско юношеска въраст (ДЮВ) на БФ Гимнастика за 2021 година. .
Старозагорският клуб участва с два отбора във възраст деца, момичета старша и девойки младша. При децата и в двата отбора имаше дебютантки и вълненията и радостите бяха големи. Отборно се наредиха на 4 и 6 място, а в индивидуалното класиране Зара Ташева се нареди на 6 място сред 8 те най- добри в първенството.
Отборът на момичета младша завоюва сребърна купа отборно. Симона Стоянова отново се нареди сред най -добрите състезателки и е седма в многобоя.
При момичета -старша възраст отборно се класираха на 3 място. Ваня Желязкова с чудесна игра спечели бронзов медал в многобоя, а нейната съотборничка Полина Христова се нареди до нея на 4 място.
Отборът на девойки младша – Кремена Костова, Николета Иванова, Ася Стоянова и Линда Пернишова спечелиха златана купа отборно, и в многобоя с бронз се окичи Николета Иванова, следвана от Кремена Костова, Ася Стоянова на 5 място и на 8 място се нареди дебютантката в отбора Линда Пернишова.

– Чудесна игра на старозагорските гимнастички и с поглед и перспектива за бъдещи успехи на предстоящите турнири и държавни финални първенства.
Попаднахме пак в зоната на здрача, и родители останаха отново без възможност да наблюдават играта и постиженията на своите деца в спортната зала.
Спортния ни клуб представи отново достойно Стара Загора и състезатели и треньори показаха , че спорта създава достойни личности , и независимо от обстоятелствата и несгодите резултатите са налице, сподели треньорът Ирина Руняшка.


image0 (9K)