Златна отборна купа и медали за старозагорския клуб по спортна гимнастика

С златна отборна купа и победителка в многобоя при девойки младша възраст се завърна старозагорският клуб по спортна гимнастика на проведеното в Пловдив Държавно първенство по спортна гимнастика за детско-юношески спорт . Полина Вангелова спечели златния медал в многобоя , следвана от своята съотборничка Деница Маркова, която се окичи със сребърен медал . Самуела Балева , Вероника Петкова и Виктория Драганова също се наредиха сред осемте най- добри в многобоя за възрастта. Ани Недева се представи достойно с добрата си игра и се класира на 4 място . При децата клубът участва с два отбора в първенството.
sportna gimnastika 7
Най- малките състезателки от първи отбор зарадваха всички с чудесната си игра и спечелиха третото място в отборното класиране. Дария Венцеславова , Елена Рахнева и Кремена Костова се наредиха на 4,7 и 8 място в многобоя. За децата от втори отбор това беше първото им състезателно участие и докосване до магията на спортната надпревара.
sportna gimnastika 9
С това успешно представяне и завоювани отличия стартира и проекта на клуба по програмата на ММС “ Децата и спортният клуб“ за 2017 година.
sportna gimnastika 8
Освен осигуряване участия в спортни мероприятия за детско- юношески спорт, проекта предвижда и организиране на спортни надпревари за детско юношески спорт с цел осигуряване възможности за участие на деца в състезания и постигане на лични резултати , както и осигуряване на повече условия за спортно развитие на деца и организиране на спортни прояви.


image0 (9K)