Зукърбърг загуби три милиарда за един ден

Съоснователят и главен изпълнителен директор на Фейсбук (Facebook) Марк Зукърбърг е изгубил вчера 3 милиарда долара, което е рекордна загуба за ден.
Причината са изказвания на ръководители на компанията, намекващи, че Фейсбук няма да може да поддържа още дълго изключително бързия си темп на растеж, съобщи Блумбърг, цитиран от БТА.

В сряда социалната мрежа отчете 56-процентов растеж на продажбите за третото тримесечие до 7,01 милиарда долара. Според днешната диаграма на Блумбърг нетното богатство на Зукърбърг е спаднало с 6 процента предходния ден. Акциите на Фейсбук също са поевтинели с 5,5 процента в четвъртък сутрин, което е най-големият спад от девет месеца.

Зукърбърг коментира, че тримесечието е било добро, допълва сайтът „Форчън“. Главният финансов директор Дейв Уенър обаче използва думата „съществено“ при описанието на забавянето на растежа на приходите от реклама, а това накара анализаторите да отбележат, че скъпите акции на компанията може най-накрая да са достигнали най-високата си цена.

Според „Форчън“ съществуват и опасения, че свършват потенциалните нови потребители на „голямото синьо“ приложение на Фейсбук и че Гугъл (Google) и други компании, могат да подкопаят водещата позиция на социалната мрежа на пазара на мобилните реклами.

http://BNews.bg


image0 (9K)