Иван Иванов: Имахме лек превес и по чисти положения от Левски

След края на срещата с „Левски“ пред медиите застана Иван Иванов, който изигра първият си мач като титуляр в Първа професионална лига за „Берое“. Ето как бранителят видя двубоя със „сините“:

 

– Според теб „Берое“ спечели точка или загуби две?

– Сложно е да анализираме сега мача. Мисля, че се получи равностоен двубой с лек превес от наша страна. Те може би бяха с малко повече удари, но ние имахме по-опасните положения. Съжаляваме, че не успяхме да победим. Последните пет мача „Берое“ побеждава „Левски“ тук. Сега двубоя бе малко по-труден, нещо като надлъгване и може би от самото начало на срещата трябваше да играем както играхме през второто полувреме. Имаме доста работа пред нас и ще продължаваме да работим, за да можем да напредваме и да правим това, което иска от нас старши-треньорът.

– Изигра два мача в рамките на няколко дни. Физически добре ли се чувстваш?

– Да, добре се чувствах. Може би последните 15 минути малко краката ми понатежаха, но като цяло се чувствах добре и мисля, че стоях добре.

– Колко време ще ти трябва да си върнеш твоята добре позната форма?

– За добре познатата форма е тежко да говорим. В смисъл, не мога да се върна преди контузията, но ще се опитам да бъда максимално близо и да направя поредица от мачове. Имам опита, знам как да се натоварвам и се надявам да помогна на отбора.

– Как намираш обстановката в „Берое“?

– Перфектна. За момента като организация отбора за България е да не кажа перфектно, на доста над средното ниво. Имаме всички условия. Имаме треньорски щаб, който е млад и амбициозен и работи по европейски начин и мислене. Така че съм сигурен, че нещата ще се подобряват с всеки изминал мач и ще постигаме доста положителни и добри резултати.

– Какво ти е мнението за първенството за изминалите 10 кръга?

– Няма какво да се лъжем ЦСКА-София направи доста силен отбор и заедно с „Лудогорец“ ще се борят до край за титлата. Мисля, че това ще са двата отбора, които ще решат кой ще е шампион. След това ние и „Левски“ ще се борим за третото място. Това са ми вижданията. Аз съм максималист, както и моите съотборници и ще гоним максимално предно класиране, но за момента от това, което виждам за първите 10 кръга това се очертава. Ще видим в края на първенството.


image0 (9K)