Иван Попов от Берое спечели най-късата дистанция на Софийския маратон – 10 км

Иван Попов от СКЛА Берое Стара Загора се наложи с финален спринт над Сава Тодоров в най-късата дистанция на Софийския маратон – 10 км. При дамите победата заслужи Лиляна Георгиева.

Попов спря хронометъра на 34:54 мин срещу 34:56 мин. Тодоров падна в самото начало на състезанието, след като любител-бегач изблъска няколко души от челната линия. Освен Сава падна и фаворитката за победата при жените Оливейра Йевтич (Срб). Сръбкинята е ежегоден участник на Софийския маратон и неизменно призьор. След инцидента днес тя не успя да продължи надпреварата.

Николас Матеос (Исп) стана трети при мъжете с 37:19 мин.

„Приятно е да спечелиш, както на всяко едно състезание. Трасето не е от най-лесните, но беше бързо за бягане, . Постигнах добро време, според мен трасето е около 10 500 м. Най-трудното от цялото състезание беше финалният спринт със Сава. Винаги е хубаво българи да са в челото на класирането.”, заяви след финала Попов.

Лиляна Георгиева пък защити титлата си от миналогодишния старт на 10 км от Софийския маратон. Тя даде време от 39:09 мин –близо 2 мин по-бърз резултат от този през 2019 г., когато Георгиева завърши за 41:00 мин.

Както и през 2019 г. подгласничка на Лили стана нейната партньорка в тренировките Силвия Георгиева. Силвия също беше по-бърза от миналата есен, като сега даде време от 39:36 мин (41:18 мин рез 2019 г.).

Третото място спечели Адриана Поп Арсова (Мак) – 40:03 мин., а на четвърто място завърши представителката на Берое Девора Аврамова.

 

Източник – bgathletic.com


image0 (9K)