Избраха Млад омбудсман на Стара Загора

Единодушно беше избран Млад омбудсман на Стара Загора от комисия в състав: Председателят на ОбС-Стара Загора, секретарят на Община Стара Загора, Омбудсманът на Общината и младият кмет на града.

Младият омбудсман за мандат 2019/2020 г. е Александър Димитров Александров, а негов заместник ще бъде Мартин Тихомиров Колев. И двамата са единадесетокласници в ППМГ „Гео Милев“.

12 кандидати от четири старозагорски професионални училища и гимназии подадоха документи за конкурса за младежко самоуправление и участие. Този модел се доказа като работещ и успешен за извеждане и решаване на проблеми сред младите хора – дейност, съпътствана с много общозначими хуманни инициативи.

Официално мандатът ще бъде връчен на 21.11.2019 година на форум „30 години демократични ценности: поколението днес – проблеми и перспективи“. Събитието се организира от местния омбудсман Надежда Чакърова. Сред поканените са Националният омбудсман на Р. България, Кметът на общината, Областната управа и представители на различни институции, които ще се включат в дискусията с младите хора от общината.


image0 (9K)