Извадиха почти 60- килограмов тумор от корема на американец

Лекари извадиха почти 60-килограмов тумор от американец, чиято предишна епикриза го описва като „просто дебел“, съобщи Huffingtonpost, цитирани от nauka.offnews.bg

Образуванието е премахнато от долната част на корема на 57-годишния Роджър Логан.
Мъжът е собственик на антикварен магазин в Мисисипи и през последните 12 години е обикалял различни болници. От всяка една лекарите му поставяли диагнози като „затлъстяване“ или му обяснявали, че има мазни натрупвания.

[ad id=“263680″]
„Те казаха, че това са просто мазнини“, разказва Логан.
Когато туморът нараства, животът на мъжа става труден и се наложило буквално да живее в кресло в дома си. Той споделя, че преди да премахнат тумора, се е чувствал сякаш има три торби с цимент около кръста си.
Бучката вероятно се е образувала заради врастнали косми, които са се инфектирали, смятат лекарите.

[ad id=“225664″]

Въпреки, че специалистите са давали на Логан само 50% шанс да оцелее след подобна операция, съпругата му Кити намерила лекар в Мемориалната болница в Калифорния, който се съгласява да извърши манипулацията.
Миналия вторник д-р Випул Дев (Vipul Dev) успешно оперирал Логан и мъжът направи първите си стъпки в четвъртък. Сподели, че няма търпение да се прибере вкъщи и да изхвърли креслото, в което е живял през последните години.


image0 (9K)