Изненади обещава новият директор на Музикалното училище в Стара Загора

НУМСИ „Кристина Морфова“ – Стара Загора има нов директор и неговото име е Красимир Къшев, научи ЗАРАТА.

Красимир Къшев е роден през 1960 г. в Димитровград, но през целия си живот е отдаден на Стара Загора. Завършва първия випуск на Музикалното училище в града на правите улици през 1979 година, след това Българска държавна консерватория, специалност “Оркестрово дирижиране“. От 1985 г. до 2017 г. е диригент в Държавна опера Стара Загора. През този период близо 4 години е и директор на операта. От 2017 г. е преподавател в НУМСИ по вокална подготовка, вокални ансамбли и оркестрово свирене. От август 2021 г. е временен и. д. директор на НУМСИ „Христина Морфова“, а преди броени дни спечели конкурса за директор на училището.

„Свързан съм дълбоко с това училище, защото съм в него от самото му основаване през 1974 година. Считам завръщането си сега като естествен етап от моя живот и ще предам натрупания опит и знания.“, каза Къшев за Радио Стара Загора. Той подчерта, че ще насочи усилията си в отбелязването на 50-годишния юбилей на учебното заведение през 2024 година.

Красимир Къшев разкри, че в близко бъдеще публиката ще бъде изненадана с първата детска оркестрова формация, каквато не е имало до този момент. Работата за него ще бъде съсредоточена върху малките ученици.

 


image0 (9K)