Израелският антиваксър, починал от COVID, бил убеден, че властите са го отровили

Преди дни бе обявено, че един от най-известните израелски антиваксъри е починал от COVID-19. Трагичният развой на събития обаче не накара неговите твърди поддръжници да преосмислят възгледите си относно ваксините.

Още по темата

13 сеп 2021 16:30

238

57-годишният Хай Шулиан, който разпространяваше конспиративни теории за коронавируса, почина в медицинския център Волфсън в Холон, около седмица след постъпването си в болницата. В събота той публикува запоследно във  Facebook, като написа, че е в „много тежко състояние“ и не може да говори.

„Нямам кислород и не мога да се стабилизирам“, пише той, добавяйки, че след като се е събудил, му е отнело около час да разбе кой е и какво прави в болницата.

Въпреки състоянието си, той пише, че вярва, че ще се възстанови след две или три седмици, и призова своите поддръжници да „продължат да се борят“ в кампанията си срещу израелската система за имунизационни паспорти Green Pass, която забранява на неваксинираните хора да посещават множество публични места и събития .

„Това няма нищо общо с коронавируса. Това няма нищо общо с ваксините. Това е свързано с принуда“, пише Шулиан за системата Green Pass, срещу която той организира протести.

В по-ранен видеоклип, публикуван във Facebook на 3 септември, Шулиан, с кислородна тръба в носа, твърди, че полицията се е опитала да го отрови, когато той е бил арестуван по време на протест срещу Green Pass.

„Казвам ви, това е опит да ме убият и ако нещо ми се случи, знайте, че точно това е станало“, казва той във видеото.

Последният пост на Шулиан предизвика хиляди коментари, като мнозина отбелязват, че смъртта му най-вероятно би могла да бъде предотвратена, ако той все пак се беше ваксинирал. Но за някои от най-твърдите му поддръжници, дори смъртта му не беше достатъчна, за да ги накара да преосмислят възгледите си.

Редица коментатори повярваха на параноичните твърдения на Шулиан, че той е бил умишлено убит от лечебното заведение, в опит да бъде заглушен.

„Хай Шулян, борецът за справедливост и истина, лидер в противодействието на престъпността, беше хладнокръвно убит заради свободата на изразяване и истината“, пише един коментатор.

По време на пандемията все по-голям брой публични личности, които откровено изразяват своите възгледи срещу ваксините, все пак се заразиха с COVID-19. Потребителите в Reddit дори започнаха да отбелязват такива случаи с Herman Cain Awards, кръстена на бившия републикански кандидат за президент, който отказа да носи маска и почина от коронавирус през юли миналата година.

Източник: https://www.dnes.bg/……………


image0 (9K)