Интер разгроми Шахтьор Донецк и си осигури финал в Лига Европа

Интер разгроми с 5:0 Шахтьор Донецк във втория ½-финал на Лига Европа, игран на неутрален терен в Дюселдорф. С по две попадения се отчетоха Лаутаро Мартинес и Ромелу Лукаку. Разликата можеше да бъде още по-изразителна, след като в последните 15 минути на двубоя защитата на украинците не приличаше на себе си и допусна изключително много неточности.

В петък, 21 август, в Кьолн италианците ще срещнат петкратния носител на трофея Севиля, който снощи отстрани Манчестър Юнайтед.

В шестата минута Брозович центрира на далечната греда от фаул, където опита да подаде на Годин, но топката подмина всички.

В 19-ата минута Барела центрира от десния фланг и намери по отличен начин Лаутаро Мартинес, който изпревари Кривцов и отблизо с глава простреля по брутален начин Пятов за 1:0.

В 43-ата минута Маркос Антонио стреля фронтално от двайсетина метра след поредица от подавания пред пеналтерията на символичните домакини.

В 62-ата минута Мораеш се вклини между Де Врай и Бастони и стреля от близо с глава, но Ханданович улови, след като първоначално изпусна топката.

В ответната атака след изпълнение на ъглов удар Данило Д’Амброзио се извиси над Матвийенко и с безпощаден удар с глава препарира Пятов за 2:0.

В 72-ата минута Лукаку напредна мощно през центъра и шутира по земя, но слабо и в Пятов.

120 секунди по-късно Лаутаро Мартинес сложи точка на спора. Степаненко загуби топката в своята половина, Лукаку подаде към Галярдини, той му върна, а белгиецът моментално предостави на аржентинеца, който с безпощаден изстрел с десния крак препарира Пятов и направи резултата класически.

В 78-ата минута нова грешка в собствената половина от украинците позволи на Лаутаро да овладее и да намери вдясно непокритив Лукаку, който по хладнокръвен начин разстреля в близкия ъгъл Андрий Пятов.

84-ата минута дойде твърде скоро за Шахтьор. Ромелу Лукаку бе намерен в центъра на терена, обърна се с топка в крака, преодоля Кочолава и с диагонален плътен удар отчая Пятов за пети път.


image0 (9K)