Инцидент в час по физическо възпитание прати 17- годишен ученик в болница

17-годишен ученик е в болница с черепно-мозъчна травма, след като е бил ритнат в главата при инцидент в час по физическо възпитание.
Десетокласникът СУ „Св.Св. Кирил и Методий“ в Бургас, Кристиян С. тествал уменията си по бойни спортове в спаринг със съученик. След два рунда по 2,5 минути получил силен удар в главата. Потекла кръв от носа му, момчето се олюляло, тръгнало в коридора на училището и паднало на земята в безсъзнание, съобщи dir.bg

На мястото незабавно бил повикан екип на Спешна медицинска помощ.

Ученикът е откаран с линейка в болницата и приет в реанимацията. Късно снощи неврохирурзи са извършили операция и състоянието на пациента е стабилно, съобщиха от УМБАЛ-Бургас.

[ad id=“255238″]

В момента Кристиян се възстановява, няма опасност за живота му.

Учителят по физическо Борис Ганев, в чийто час е станал инцидента, вече е дал показания пред полицията. Родители и ученици го сочат като стриктен преподавател.

[ad id=“225664″]

„Медицинската сестра е реагирала веднага, позвънила е на тел.112, потърсени са родителите на момчето. В доклада, който получих от училището, няма данни за проявено насилие или някаква агресия към момчето. По-скоро става дума за здравословен проблем“, заяви началникът на Регионално управление по образование в Бургас Виолета Илиева.


image0 (9K)