Италия гони ромите без документи

Италианските власти планират преброяване на ромското население в страната, а хората от малцинствата без документи ще бъдат депортирани. Това ще се случи по нареждане на новия вътрешен министър и вицепремиер на Италия – Матео Салвини, от антиимигрантската партия „Лига“.

[ad id=“225664″]

От преброяването Салвини иска да разбере кои са, колко са и къде са ромите в Италия. Цялата информация ще влезе в регистър, уточни той пред италианската национална телевизия.

[ad id=“263680″]

Нелегално пребиваващите ще бъдат депортирани, но за съжаление италианските роми ще трябва да задържим тук„, заяви Салвини, цитиран от TheLocal.it.

[ad id=“236993″]

За Салвини тази тема отдавна е на дневен ред. По неофициални данни ромите в Италия са между 130 и 170 хиляди, половината от които са италиански граждани.

[ad id=“218548″]

С действията си към момента Салвини показва последователност при спазването на обещанията си за силно затягане на нелегалната имиграцията и пребиваването в Италия. Само преди няколко дни той забрани на кораб, превозващ над 600 мигранти, да акостира на италианския бряг.


image0 (9K)