Йордан Лечков обяви голяма новина! БФС издига кандидатурата на…

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Йордан Лечков обяви официално, че кандидатът за президент на федерацията отново ще бъде Борислав Михайлов. В момента Боби кара трети мандат, като евентуален успех на предстоящия след Нова година Конгрес ще му даде шанс за четвърти път да оглави футболната ни централа.

[ad id=“263680″]

За първи път легендарният вратар встъпи в длъжност на 21 октомври 2005 година. На 30 януари 2009 бе преизбран на поста, след като за кандидатурата му гласуват 316 от 373 делегати на Конгреса на БФС. Последният случай, в който Михайлов триумфира на изборите, бе на 14 февруари 2014 година. По време на втория си мандат – на 22 март 2011 година, Боби бе избран и за член на Изпълкома на УЕФА, като се превърна в първия българин, избран на този пост.

[ad id=“263680″]
Лечков сподели пред “Нова телевизия”, като засегна и темата с кандидатурата на друг от бившите си съотборници в националния отбор – Любослав Пенев. Кошмарът на германските фенове разкри, че в момента СуперЛюбо съди БФС за 500 хил. лева, а причината е преждевременното прекратения му договор като селекционер на “лъвовете”. Футболната ни централа е спечелила делото на две инстанции до момента, като в най-скоро време предстои да стане ясно и решението на трета.

image0 (9K)