Йордан Цонев: Едни предсрочни избори ще помогнат да вървим напред

„Не искам да говоря за здравеопазване! Там адът е страхотен, а се изливат пари. В каца без дъно“, категоричен е той

[ad id=“225664″]

„Инвестициите са ударили десетгодишно дъно, няма ли кой да посъветва премиера да не говори в този момент за инвестиции.“ Това заяви депутатът от ДПС Йордан Цонев в ефира на бТВ.

Според него икономиката на самотек прави 4% растеж, както е сега. „За да достигнем водещите държави в ЕС ни трябва растеж над 6%“, смята той.

„Не искам да говоря за здравеопазване! Там адът е страхотен, а се изливат пари. В каца без дъно“, подчерта Цонев и припомни, че днес нови 16 милиарда са гласувани за здравната каса.

„Едни предсрочни избори ще помогнат да вървим напред“, изтъкна той.

Според Цонев извън всякакво съмнение е фактът, че доходите трябва да се вдигат. „Първият ефект от повишените доходи на чиновници ще бъде повишаване на потреблението, вторият – повишаване на инфлацията, третият – ще се чудим всяка година откъде да вземем тези пари, защото като цяло потреблението ще се свие заради повишаването на цените на газа и тока“, анализира Йордан Цонев.

[ad id=“263680″]

„Не само корупцията оказва влияние върху инвестициите, а нивото на политическа нестабилност. Обединени патриоти – това е агресивна тричленка, извор на нестабилност и агресивно говорене, подчерта той. От две седмици обаче имаме извор на нестабилност в ГЕРБ“, коментира още Цонев. Според него противоречия между Борисов и Цветанов има. „Авторитетът и волята на Борисов все още надделяват, но има разлом“, посочи депутатът от ДПС.

„Следователно в управляващата коалиция има втори източник на нестабилност – не само малката коалиция, но и голямата – това няма как да привлече инвеститори“, каза още той. Цонев подчерта, че поведението на инвеститорите е барометър.

„Почнат ли да бягат инвеститорите, нещата не са добре, каквото и да говорят управляващите“, каза още Цонев.

„Абсолютно стабилна е нестабилността, тя е константна, това е единствената стабилност“, каза Йордан Цонев.

По повод на социологическите проучвания, които показват, че няма промени в обществените нагласи той изтъкна, че преди да се отиде към предсрочни избори, трябва да е ясен моделът, който се следва.

[ad id=“236993″]

„Реформите изяждат хората, които ги правят. За реформи трябва човек камикадзе“, посочи Йордан Цонев в заключение.


image0 (9K)