Йотова определи като странно решението за Желязков

Йотова определи като странно решението за Желязков

 Вицепрезидентът Илияна Йотова каза пред журналисти, че отстраняването на Росен Желязков от поста председател на Народното събрание е странно. Йотова присъства на събитието, на което ще бъде представен глобален доклад на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) за социално-емоционалните умения на 15-годишните ученици, предаде БТА.

Вицепрезидентът допълни, че през последните месеци е имало много случаи, през които е трябвало “да се вземе главата” на Желязков, но това в крайна сметка е работа на партиите, вътре в групите.

Пред избори сме, каза Йотова в отговор на въпрос какво се случва към момента и допълни, че от самото начало е било ясно, че всяка от промените, които са направени в Конституцията и начинът, по който са били направени, е трябвало да подсигурят Народното събрание като място и терен за предизборна кампания и това се случва.

Попитана каква би била алтернативата след изборите, Йотова каза, че не вярва на всички тези гласове, които месеци наред обясняват, че няма смисъл да се правят избори заради липса на алтернатива и защото пак щяло да е същото. Никога не е същото и тези, които поддържат тази теза, означава, че не уважават избора на българските граждани, каза още тя.

В настоящия момент Йотова каза, че не се интересува какви ще са резултатите от изборите, защото месеци наред се говори повече за това кой как ще потребява властта, в каква „сглобка“ и няма дума за това защо тези хора искат да управляват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)