Какви неизправности бяха установени при проверка на спортните и детските съоръжения за игра на територията на община Стара Загора

Преди началото на новата учебна година, определена от кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров комисия от длъжностни лица извърши проверка на състоянието, техническата изправност и безопасността за експлоатация на повече от 200 спортни и детски съоръжения за игра на територията на цялата община.

[ad id=“225664″]

Проверката обхвана територията на детските площадки, спортните обекти – стадиони, паркове, игрища и съоръжения към тях в Стара Загора и населените места от общината, спортните и детски съоръжения за игра на територията на училища, детски градини и детски ясли в малките населени места.

Комисията с председател инж. Ангел Стоманярски – началник на общинския отдел „Контрол по строителството“, е констатирала липса на елементи от оградите, износена ударопоглъщаща настилка, скъсани баскетболни кошове, скъсани телени огради зад футболни врати, скъсани врати за футбол и износени играчки по площадките. Предстои да бъде изготвен график за ремонтите, за да бъдат отстранени неизправностите.

[ad id=“236999″]

Най-честите неизправности по детските площадки и спортни съоръжения в града са счупените огради, износени настилки и играчки за ремонт.


image0 (9K)