Какво мислят богатите и известните за това да си богат?

Чудите се какво мислят богатите и известните за това да си богат… Ето някои цитати на хора постигнали едно от двете неща, или и двете.

„Когато бях момче, си мислих че да съм богат и известен ще ме направи щастлив. Боже колко прав съм бил…“, Мит Ромни, бивш сенатор и кандидат за президент в САЩ.

„Винаги искам да кажа това на хората, които искат да са богат и известни – пробвайте първо с това да сте богати и вижте дали не се покриват всичките ви критерии. Няма много недостатъци за това да си богат с изключение на това, че роднините ви винаги ще ви искат пари и ще трябва да плащате повече данъци. Когато станете известни обаче, ще имате работа по 24 часа на ден“, Бил Мъри, актьор.

марк кюбан

„Не ме интересува какво казват останалите. Да си богат е хубаво“, Марк Кубан, предприемач.

„Никой не може да стане богат, без да обогатява останалите“, Андрю Карнеги, индустриалец.

„Винаги съм знаел, че ще стана богат. Не мисля, че съм имал колебания за това, дори и за минута“, Уорън Бъфет, инвеститор и третият най-богат човек в света.

бъфет богатство

„Ще ви кажа как да забогатеете, затворете вратите. Страхувайте се, когато другите са алчни и бъдете алчни, когато другите ги е страх“, Уорън Бъфет, инвеститор.

„Не знаете ли, че за мъжа да е богат е същото като за жената да е красива. Няма да се ожените за една жена само защото е красива, но нима това не помага“, Мерлин Монро, актриса.

мерелин монро

„Надявам се, че всички ще станат богат и известни и ще имат всичко, за което някога са мечтали, за да знаят, че това не е отговора“, Джим Кери, актьор.

„Дори богатите са жадни за любов, за грижа, за това да са желани и да имат сродна душа“, майка Тереза.

„Отне ми 17 години и 114 дни, за да стана бързо успешен“, Лионел Меси, футболист.

„Ако единствената ви цел е да станете богат, никога няма да я постигнете“, Джон Рокфелер, индустриален магнат.

„Повечето хора са точно толкова щастливи, колкото решат да бъдат“, Абрахам Линкълн.

lao tzu

„Да познаваш другите е интелигентност, да познаваш себе си е истинска мъдрост. Да изучаваш другите те прави силен, да изучаваш себе си – е истинската сила. Ако осъзнаеш, че имаш достатъчно, то тогава ще си истински богат“, Лао Дзъ, философ.

„Смятам за богати тези, които правят това което е стойностно според тях и се наслаждават да го правят“, Елинор Рузвелт, съпруга на 32-я президент на САЩ.

Източник: богат.бг


image0 (9K)