Какъв подарък получава всеки първокласник в едно училище в Мюнхен

За това какъв подарък получава всеки първокласник в едно училище в Мюнхен, разказва старозагорката Мая Дългъчева, която от години работи в това учебно заведение в големия германски град.

[ad id=“225664″]

„Всеки първокласник при нас получава в началото на годината подарък – кутия за закуска и шише за вода. Кутията е пълна – в нея има филия черен хляб, парче топено сирене и дървено ножче да си го намажат сами, малко бурканче мармалад, плюс гумени мечета без желатин, пакетче детски чай и едно блокче пестил. Освен това има две бланки с информация за здравословното хранене – една за родителите и една с повече картинки за децата. Учениците получават този подарък в час по Роден край, в който се говори за здравословната храна. 

Първо разговарят с учителя за това колко е важно да се пие много вода и кои храни са полезни. После получават кутиите като изненада, могат да си ги отворят и да се омажат до уши с мармалад, да хрупат моркови, да си напълнят новите шишета… 

[ad id=“263680″]
На дипляната долу стоят имената на онези, които подпомагат акцията – сред тях са град Мюнхен, Министерство на културата и образованието, Здравноосигурителна каса, Държавна спестовна каса, както и производители на детски храни и козметика, био-продукти и др.

Оттам нататък е ясно какво може да се носи в училище и какво не. И защо. Струва ми се, че идеята не е много сложна за осъществяване при добра воля.“

 

Старозагорка за различното училище в Германия, където смисълът не срича, а пее


image0 (9K)