Как бедно китайско момиче се превърна в най-богатата жена на планетата.

Тя е живяла в изключителна бедност, но животът й се преобръща на 180 градуса, превръщайки я в най-богата жена на планетата. Нейният разказ е само един сред многото истински истории за страдания, терзания и неочакван успех, дошъл след много жертви и усилия.
Мнозина от вас сигурно си спомнят историята на Ушин – бедната японка, която от неграмотна дъщеря на беден селен, който едва изхранваше семейството си, се превърна в една от най-богатите и могъщи жени в Япония. Историята на Джоу Кунфеи изглежда като извадена от страниците на роман. Но е напълно истинска. Порталът Wealth X наскоро публикува списък с 15-те най-богати жени в света, които сами са спечелили богатството си и заедно притежават колкото половината от БВП на Хондурас, Камбоджа и Ирландия общо. Петнайсетте заедно притежават общо 53 милиарда долара, а историята на всяка от тях е повече от интересна и вдъхновяваща. Освен Джулия Бенетон, италианката, зад която стои известната марка (и която е спечелила 2,7 милиарда долара) и медийната икона Опра Уинфри ( с лично състояние от 2,8 милиарда долара), в списъка доминира и една китайка.

Става дума за Джоу Кунфеи (Zhou Qunfei), която е на 46 години и е успяла да спечели 6 милиарда долара. При това абсолютно сама. Нейният живот е като изваден от поредицата Истински истории: Тя е израснала в пълна бедност, в село в провинция Гуандун. Когато е на 15 години майка й умира след тежко заболяване. Младото момиче няма избор, освен да напусне училище и едва на 16 години започва да работи в една фабрика, при изключително тежки условия и с изтощително дълги смени. Въпреки че се съсипва от работа Кунфей не се предава. Тя успява да спести 3000 долара и решава да създаде собствен бизнес. Затова в непосредствена близост до завода, в който работела, отворила цех за изработка на стъклени капаци за часовници през 1993 година.  Бизнесът й е малък, като изглежда и изключително нестабилен. Заедно с нея работят само брат й, сестра й и двамата й братовчеди. В действителност, нейната империя наистина нямало да съществува, ако през 2003 г. Motorola не поискали от нея пластмасовите екрани, които дотогава използвали за своите мобилни телефони, да бъдат замени с твърди от стъкло. След това настъпи истински бум — Apple поискали да изработи сензорния екран за Iphone през 2007 година. Така се ражда империята — Lens Technology. Днес „Lens Technology“ доставя сензорни екрани за водещи фирми като — Samsung и Apple, и струва 7 милиарда долара. Въпреки че Джоу Кунфеи днес няма място в завода и може да наблюдава случващото се от върха на своя офис в един от най-високите небостъргачи в Пекин, тя изобщо не се срамува да влезе в завода, и сама да работи рамо до рамо със своите работници. Вдъхновявайки ги, както никой друг.

Източник: Жена на върха http://www.woman-onthe-top.net/


image0 (9K)