Как да станем по-чаровни и обаятелни

За да сме привлекателни, трябва да притежаваме качества

Всеки от нас познава някой, чието присъствие, начин на говорене и цялостно поведение просто привличат останалите. Обаянието, чарът на този човек, го превръщат винаги в предпочитана компания и дори център на внимание.

[ad id=“225664″]

Може би най-важното нещо, което трябва да научим е „да бъдем там“. А именно, когато говорим с някого, очите ни не трябва да разглеждат всичко останало, намиращо се около този човек, или както се казва на български „да шарят“.

Шансовете непознат да говори отново с нас, ако ние не сме показвали внимание към това какво ни говори, са почти нула.

От друга страна, ако ние напълно внимаваме и слушаме какво говори събеседника ни, е много по-вероятно това да му се хареса и ние да му станем интересни. Ако телефонът ни звънне по време на разговор и ние не го проверим, рейтингът ни в очите на другия човек, ще се вдигне още повече. Привидно, този човек и това, което ни казва, са най-важните неща в този момент.

Харизматичните хора умеят да накарат останалите да се чувстват все едно те са единствените в стаята. Както се досещате, „дарбата“ да слушаме е нещо, което се научава.

А ето и още няколко „дарби“, чието усъвършенстване ще ни помогне да станем по-чаровни и обаятелни, ако това случайно не ни е вродено.

[ad id=“225664″]

Съпричастност

Способността „да влизаме в обувките“ на друг човек, да видим неговата перспектива и да разберем как той или тя се чувства, е изключително важна. Това обаче може да се постигне, само когато изцяло сме отдали вниманието си на събеседника.

Добри способности да слушаме

Когато участвате в разговор, но прекъсвате често събеседника в опит да покажете колко сте умни например, това определено не е истинско слушане. Затова се старайте да не се опитвате да изпъквате през цялото време. Ако обмисляте прекалено много какво ще кажете, когато ви дойде редът, това отново ще ви разсея и няма да вникнете в разговора.

Визуален контакт

Това е една от най-силните форми на взаимодействие между хората. Ако говорим с някого и неговият поглед постоянно се отклонява настрани, това е явен сигнал, че и вниманието ни е на друго място.

В допълнение към това да бъдете чути, заради съпричастността и добрите ви способности да слушате, визуалният контакт ще допринесе за това да бъдете и видени.

Ентусиазъм

Това е много трудна за постигане „дарба“. Тя изисква наистина да сте завладени от това какво някой казва или прави. Ентусиазмът, или способността да повдигнете настроението на някого хвалейки го за неговите действия или идеи, е и изключително трудно да бъде „фалшифициран“. Затова, както се досещате и ще повторим отново, е от ключово значение да внимавате напълно какво ви казва събеседникът.

[ad id=“225664″]

Самочувствие

Научете се да вършите нещата така, сякаш сте напълно подготвени винаги и сте сигурни в това, което правите, без да се притеснявате какво мислят другите. В противен случай, притеснението как ще изглеждате в очите на другите ще изкара на преден план нервно и неестествено излъчване и ще изглежда, че мислите само за себе си.

Умело говорене или способността да се свържем дълбоко с другите

Последният ключов момент, за да се превърнете в личност с неустоим чар, е именно способността да говорите отлично. Но за тази цел е много важно да познавате публиката си. Ето защо, за последен път в този текст ще ви повторя – слушайте много внимателно какво ви казват хората. Това е начинът думите, които вие изречете в последствие, да стоят на място, да бъдат подходящи и да бъдат чути.

Източник:beu.bg


image0 (9K)