Как да съхраняваме някои плодове

За да запазите плодовете си свежи за по-дълго време, можете да следвате тези простички правила:

[ad id=“225664″]

Ябълките

iabalki

Ябълките узряват по-бавно на 0 градуса. Те произвеждат много етилен, така че са склонни да узряват по-бързо, ако бъдат поставени до друг плот.

Къде да ги съхраняваме: в най-студената част на хладилника ви в найлонов плик с дупки. Напълнете 3/4 от пространството с ябълките, а останалата 1/4 оставете, за да може въздуха да циркулира в плика и около тях. Пластмасовата торбичка помага за контрола на влажността, защото хладилниците често имат ниска степен на влажност.

Трайност: 1-12 месеца, в зависимост от благоприятността на условията за съхранение.

[ad id=“263680″]

Портокалите

portokali

Портокалите не продължават да зреят след като са били откъснали и именно затова трябва да бъдат съхранявани между 4-7 градуса.

Къде да ги съхраняваме: В купа на плота, ако планирате да бъдат изядени до седмица. Ако ли пък не – дръжте ги в хладилника, близо до вратата.

Трайност: 1 седмица отвън и 2-3 седмици по-дълго – в хладилника.

[ad id=“218001″]

Бананите

banani_resized

Бананите могат да виреят в помещение от 13 – 15 градуса и произвеждат етилен ( но не толкова, колкото ябълките). Те продължават да узряват дори след като са били откъснати, така че, ако ги оставите в хладилника, това ще промени вкуса и текстурата им.

Къде да ги съхраняваме: На плота, до пълно узряване на плода. След това можете да ги сложите в хладилника, за да увеличите живота им, ако не сте ги изяли.

Трайност: 2-5 дена отвън и 5-7 дена повече в хладилника.

Източник:edna.bg


image0 (9K)