Как са медиците, чиято линейка беше пометена от джип

Снимката е илюстративна
Все още не са ясни причините за инцидента, при който пострада целият лекарски екип на линейка, преобърнала се, след като джип я помете на кръстовище в Ямбол.

След катастрофата са направени експертизи и са извършени разпити. И шофьорът, и медицинската сестра, и лекарката казват, че това не е първият случай, но е най-тежкият, съобщава bTV.

Припомняме, че на едно от големите кръстовища в Ямбол джип връхлита и обръща линейката.

„Първата линейка, която дойде взе пациента.Макар че докторката беше с травма на главата, кървеше. Първо пациента, после ние“, разказва медицинската сестра.

Пострадалата д-р Коева уточнява, че пациентът бил в тежко състояние и го качили в линейката с помощта на Гражданска защита. „Взеха го първо него, свалиха го, затова и Гражданска защита беше близо до нас, защото те вървяха след нас… Имаше допълнителни сигнали пуснати, цяло кръстовище една кола нямаше, която да не тръгне.“

Последна информация за състоянието на медиците даде д-р Димитър Рунков. „За щастие колегите се чувстват добре. Като изключим психологическата драма от случилото се, колегите са добре. Шофьорът и медицинската сестра са с лека телесна повреда с т.н. със сътресение. Докторката е със средна телесна повреда с хематом, който засега не оказва влияние“, уточни той.


image0 (9K)