Как се е стигнало дотам бебе да бъде изхвърлено през прозорец?

Бебето, изхвърлено от майка си през прозореца на втория етаж, е в добро състояние

 Майката е в ареста, а бащата продължава да твърди, че тя не е имала желание да гледа детето си, разкрива БНТ. За първи път пред камерата застава и другата гледна точка – тази на семейството на майката. От там въпросителният как се е стигнало дотам бебе да бъде изхвърлено през прозореца става още по-голям.

Версия 1: Близо 7 метра височина. От дни бащата повтаря, че от прозореца на втория етаж майката изхвърля детето си. И че това не било първият случай, в който му посягала.

„Почна да изхвърля храната на детето. Почна да я тормози. Първият път я опита да я удуши. Количката отгоре, платът на количката, е бил срязан с нож, докато детето е вътре“, казва бащата на бебето Марин.

В къщата на бащата живеят общо 4 семейства. И според тях промяната у майката станала изведнъж.

„Чистеше си, готвеше си“, казва Павлина.

БНТ: В кой момент вие забелязахте промяна?

„Откакто е родила. Иначе тя не беше такава„, разказа Павлина.

При всички случаи социалните не са разбрали, че в тази къща има проблем, защото до тях не стигали сигнали. Нищо не знае и личната лекарка на бебето. До кабинета и не било водено с травми.

„Нито с травми след побой, нито след задушаване. По повод на травми, на битови инциденти – детето не е водено в кабинета“, разказа личният лекар на бебето д-р Маргарита Йорданова.

Стигаме и до Факултета, при семейството на арестуваната майкаТам е и версия 2:

„Това дете, ако падне от толкова височина, мислите ли, че ще я върнат от тяхната болница и ще я докарат тука. Тя няма да оцелее“, каза Райчо Денков.

БНТ: Тоест вие не вярвате, че изобщо е станало?

„Не вярваме, не. Няма такова нещо“, каза Райчо Денков.

От „Пирогов“, където е прието бебето, потвърждават, че състоянието му не е било тежко. Нещо, което и семейството на майката изтъква. Според тях тя не е виновник, а жертва на системен побой. При един от опитите им да я приберат заедно с бебето, отишли и полицаи.

„Дойдоха и попитаха кой е бил Ани? Свекървата каза, майката на бащата – на Марин: Аз я ударих с дърво, ама я ударих леко“, каза Божидар Александров.

В коя от двете версии се крие истината остава въпрос за социалните. Докато двете страни се обвиняват, те трябва да решат къде да остане детето.

източник www.dunavmost.com


image0 (9K)