Банда за продажба на български бебета е разбита в Гърция, получавали по 20 000 евро за дете

Българско семейство – на 45 и на 46 години, както и 28-годишната им дъщеря са задържани в гръцкия град Катерини. Те са обвинени, че в България са набирали бедни бременни жени и са ги уговаряли да продадат бебетата си в Гърция, когато ги родят.

[ad id=“225664″]

Обвинение е повдигнато и срещу двама гръцки граждани на възраст 67 и 61 години, които набирали бездетните гръцки двойки, пише изданието „Български новини“.

[ad id=“263680″]

Обвинението твърди, че след раждането на децата, 67-годишният грък помагал на биологичните майки да подадат документи в съответния регистър за издаване и получаване на гръцки удостоверения за раждане на бебета им. Предаването на бебетата на бездетни двойки и събирането на договорените суми било задължение на другия грък, твърди гръцката полиция. Той също търсел „клиенти“.

[ad id=“236993″]

Бременните жени са водени в Гърция от българското семейство и са настанявани в дома му в град Катерини. Те раждали в различни клиники в южната ни съседка – в зависимост от местожителството на „купувачите“ на бебетата.

[ad id=“218001″]

Гръцката прокуратура обвинява и пет българки – на възраст от 23 до 40 години, които са продали бебетата си. За тях бездетни двойки от Гърция са плащали до 20 000 евро, твърди полицията в Катерини.


image0 (9K)