Капитанът на „Манчестър юнайтед“ е осъден на 21 месеца затвор

Капитанът на „Манчестър юнайтед“ Хари Магуайър получи условна присъда от 21 месеца и десет дни от гръцката прокуратура по делото след скандала на гръцкия остров Миконос. Футболистът е признат за виновен за агресивно нападение, съпротива срещу арест и многократни опити за подкуп, съобщи „Ройтерс“.

Магуайър няма да влезе в затвора, тъй като това е първо негово провинение. В изявление футболистът каза, че с екипа му ще обжалват решението.

„Оставам силен и уверен по отношение на нашата невинност по този въпрос – аз, семейството и приятелите са жертвите“, заяви Магуайър.

В четвъртък Магуайър беше задържан и отведен в ареста в Сирос заедно с други двама англичани след напрежение пред нощен клуб. В опит да успокоят емоциите са пострадали полицаи, като срещу тримата задържани беше заведено дело.

Според обвинението Магуайър е оказал съпротива и е блъснал служител на реда, който се е опитал да арестува футболиста. На полицая, който при падането си е наранил гърба и е получил травма на крака, е оказана спешна помощ, като по думите му е приел обезболяващи и взел отпуск от един ден, за да се възстанови, твърди „Скай спортс“.

Магуайър е обвиняван, че в полицейското управление е изрекъл думите: „Знаете ли кой съм аз. Аз съм капитанът на „Манчестър юнайтед“. Богат съм, мога да ви дам пари, мога да ви платя. Моля, пуснете ни“. Полицаите твърдят, че са били удряни, блъскани и обиждани от тримата задържани.

 

През деня той получи повиквателна за националния отбор на Англия на фона на продължаващите драми около скандала. Защитникът влиза в плановете на Гарет Саутгейт за първите мачове от Лигата на нациите срещу Исландия и Дания в началото на септември.


image0 (9K)