Караянчева и Радев отидоха на крака при Босия да го молят да спре стачката

„Животът е над всичко и тази гладна стачка трябва да спреЭ, отсече председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, след като повече от час тя и министърът на вътрешните работи Валентин Радев чакаха на нарочна среща в НС Николай Колев-Босия.

[ad id=“225664″]

Караянчева припомни, че го е очаквала още в деня на отворените врати – в събота, когато се е срещнала с над 4500 граждани.

„На няколко пъти съм водила кореспонденция и съм му обяснявала, че това, което можем ние от НС да направим, не може да удовлетвори неговите искания“, заяви пред медиите Караянчева, цитирана от Канал 3.

Пред дома на Николай Колев-Босия

„Отивам с твърдото съзнание да убедя г-н Колев да прекрати тази стачка, защото за живота не може да има никакви пазарлъци. Трябва да има наистина отговорно отношение. Аз имам такова!“, допълни тя.

Двамата с министър Радев отидоха в дома му в столичен квартал, за да го придумат лично да спре да гладува.

[ad id=“263680″]

Караянчева обясни, че е поканила и вътрешния министър заради сигналите, които има да му представи. По думите на самия Радев пък те са били разгледани вече от Инспектората на МВР миналия петък.

Заедно с министъра и председателя на НС има и медицински екип на Правителствена болница, който да го поеме.

Караянчева ще предложи на Босия сформирането на временна парламентарна комисия, която да се занимае с неговите сигнали за корупция с шофьрски книжки в ДАИ. „Той да изложи всички факти и обстоятелства, които има“, обясни Караянчева. И обеща в комисията да участват негови хора и неправителствени организации.

По думите й няма как да се разпусне парламентът, защото „няма нищо по-демократично от изборите“. „Този парламент е избран от над 2,5 млн. бълг. граждани“, припомни парламентарната шефка.

[ad id=“236993″]

Петнайсетина минути по-късно след изявлението срещата започна, а медиите останаха да чакат до входа в ж.к. „Борово“, където живее Николай Колев-Босия.


image0 (9K)