Караянчева: Солисти търсят в операта, време е да се държим като добре сработен оркестър

Ние сме националният отбор на България. Да погледнем на европредседателството не като фон за ляв или десен популизъм, а като повод за сближаване, не за противопоставяне, каза председателят на НС

[ad id=“263680″]

Народното събрание откри зимната си сесия с в деня на откриването на българското председателство на Европейския съюз.

„В деня, в който България официално поема Председателството на Съвета на ЕС нека си дадем сметка, че ние сме националният отбор на България и нашите действия и послания, които излъчваме ще формират нагласите на европейския елит“, каза в приветствието си председателят на парламента Цвета Караянчева.

„Трябва да бъдем единни. Да загърбим вродения си нихилизъм и агресивно отрицание. Солисти търсят в операта. Крайно време да се държим като добре сработен оркестър. Нека бъдем по-смирени и работим за гражданите „, каза Караянчева

„Нека си пожелаем конструктивизъм, чувство за общност, повече резултати и по-малко проповеди от парламентарната трибуна“, заяви тя.

[ad id=“218001″]

„Да погледнем на европредседателството не като фон за ляв или десен популизъм, а като повод за сближаване, не за противопоставяне. Да загърбим вродения си нихилизъм, агресивно отрицание, солисти търсят в операта – българският парламент е крайно време да се държи като добре сработен оркестър“, посочи Цвета Караянчева.

„В първия парламентарен ден от новия политически сезон Ви поздравявам с настъпването на новата 2018 година. Пожелавам Ви здраве, разбирателство, консенсус, доверие и повече продуктивни дебати и сближаване на позициите по ключовите за страната ни въпроси“, коментира председателят на парламента и пожела на депутатите новата 2018 година да бъде доброплодна и благопреуспяваща“, каза още тя.

[ad id=“236480″]

Управляващото мнозинство отхвърли искането на опозицията да бъде изслушан премиерът Бойко Борисов за криминогенната обстановка в страната в началото на годината.

Ето какво още ще решават народните представители през първата си работна седмица за 2018 г. и часова преди официалния старт на българското европредседателство:

  • Първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за фуражите (Вносител: Министерски съвет, 28.11.2017 г.).
  • Второ гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за посевния и посадъчния материал (Вносител: Министерски съвет, 29.9.2017 г. Приет на първо гласуване на 26.10.2017 г.).
  • Първо гласуване на Законопроект за изменение на Закона за държавните такси (Вносители: Михаил Христов и Крум Зарков, 22.11.2017 г.).
  • Второ гласуване на Законопроект за изменение на Закона за приватизация и следприватизационен контрол (Вносители: Кристиан Вигенин и група народни представители, 22.6.2017 г. Приет на първо гласуване на 15.11.2017 г.).
  • Ново обсъждане на Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, приет от Народното събрание на 20 декември 2017 г., върнат за ново обсъждане с Указ № 274 от 29 декември 2017 г. на Президента на Републиката по чл. 101 от Конституцията на Република България – точка първа за петък, 12.1.2018 г.
  • Първо гласуване на Законопроект за изменение на Закона за собствеността (Вносител: Министерски съвет, 22.12.2017 г.) – точка втора за петък, 12.1.2018 г.
  • Първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за устройството и застрояването на Столичната община (Вносители: Александър Ненков и група народни представители, 4.10.2017 г.).

image0 (9K)