КЗК започна проверката на сделката „ЧЕЗ – Гинка Върбакова“

„Инерком“ на Гинка Върбакова иска да купи 6 дружества в България на чешката държавна компания

[ad id=“225664″]

КЗК е започнала проверката на сделката за активите на ЧЕЗ в България. Комисията бе уведомена за намеренията на „Инерком България“ на Гинка Върбакова да придобие активите още през март. Производството обаче се забавило, тъй като антимонополистите поискали допълнителни документи от фирмата на Върбакова.

В рамките на сделката „Инерком“ иска да купи следните дружества: „ЧЕЗ България“ ЕАД, „ЧЕЗ Разпределение България“ и дъщерното му дружество „ЧЕЗ Информационни и комуникационни технологии България“; „ЧЕЗ Електро България“, „ЧЕЗ Трейд България“, „Бара Груп“ и „Фри Енерджи проджект Орешец“.

Информационни и комуникационни технологии България“; „ЧЕЗ Електро България“, „ЧЕЗ Трейд България“, „Бара Груп“ и „Фри Енерджи проджект Орешец“. Сделката се оценява на 326 милиона евро според официални данни от финансовия отчет на чешкото енергийно дружество. Предварителният договор между ЧЕЗ и „Инерком“ бе подписан през февруари.

[ad id=“238430″]

Засега още не е ясно как фирмата на Гинка Върбакова ще финансира начинанието. Такава информация не постъпи и в анкетната комисия в парламента, която проверяваше сделката.


image0 (9K)