Кириакос Мицотакис: Ципрас е вече минало в политическата история на Гърция

Въпреки исканията на опозицията за оставка, правителството в Атина заяви категоричното си намерение да управлява до края на мандата през есента догодина

[ad id=“225664″]

Гръцката опозиция поиска оставката на правителството на Алексис Ципрас на фона на оповестените данни от социологически сондажи, които сочат спад на доверието към управляващата партия СИРИЗА заради високите данъци и безработицата, предаде БНР.

Лидерът на най-голямата опозиционна партия „Нова демокрация“ – Кириакос Мицотакис направи изявление, че „премиерът Ципрас е вече минало в политическата история на страната“. Управляващата партия СИРИЗА губи подкрепа сред избирателите, показват последните проучвания на общественото мнение, според които консерваторите изпреварват с около 10 пункта управляващите.

[ad id=“263680″]

Правителствената коалицията с националистите от „Независими гърци“ е готова да рухне заради преговорите на Атина със Скопие: „Няма да подкрепим предложение за името с думата „Македония“, категорични са националистите.

И лидерът на социалистите поиска оставката на Ципрас, защото, изтъкна той, това правителство „няма право да обвързва страната с договори извън неговия мандат“ – изявление, направено по повод очакваната приватизация на електрическата компания.

[ad id=“236999″]

В същото време правителството е категорично, че ще управлява до края на мандата през есента следващата година.


image0 (9K)