Класически осминафинал: Англия – Германия

Отборът на Германия потрепери срещу Унгария, след като на два пъти изоставаше в резултата, но в крайна сметка стигна до равенство 2:2 и се класира за осминафиналите на Евро 2020, видя ЗАРАТА по БНТ.

 

Така Германия си урееди среща с Англия в осминафиналите, като двубоят ще се изиграе на „Уембли“ в Лондон на 29 юни.

След първоначалния германски натиск, Унгария първа нанесе своя удар на „Алианц Арена“, когато в 11-та минута Роланд Шалай качи топката на главата на Адам Салай и капитанът на „маджарите“ не остави шансове на Мануел Нойер с прецизен удар в долния десен ъгъл на вратата.

Германия побърза да отговори и в 20-та минута домакините се разминаха на косъм с гола, след като удар на Матс Хумелс с глава се отби от гредата. Секунди по-късно друг централен бранител, Матиас Гинтер излезе на стрелкова позиция, но вратарят Гулачи улови без проблеми.

На практика тази ситуация се оказа и последната по-интересна за първата част, тъй като в оставащото време германците така и не намериха начин да затруднят сериозно вратата на своите гости.

Междувременно в средата на полувремето над Мюнхен се разрази страхотна буря, която допълнително затрудни играчите и на двата тима.

След подновяването на играта отнво германците се втурнаха в търсене на изравнителния гол, но тежък удар на Кай Хаверц в 52-та минута бе уловен от Петер Гулачи.

В 66-та минута обаче груба грешка на стража на РБ Лайпциг позволи този път на Хаверц да вкара топката във вратата на Унгария за 1:1. Гулачи се размина с топката при центриране от пряк свободен удар, след което кълбото бе отклонено с глава от Хумелс към Хаверц.

Секунди след като подновиха играта обаче „маджарите“ си върнаха преднината след фрапантна грешка в немската отбрана. Адам Салай подаде към Андрас Шафер, който се вклини между нищо неподозиращите бранители на Бундестима и чукна топката покрай Мануел Нойер за 1:2.

Германците определено имаха нужда да се отърсят от шока и следващата им добра атака дойде в 81-та минута, когато Госенс и Кроос направиха хубаво двойно подаване, но ударът на последния премина встрани от целта.

Три минути по-късно обаче Бундестима изравни резултата за втори път, след като най-после унгарската отбрана рухна, а Леон Горецка бе на правилното място, за да отбележи.


image0 (9K)