Клубът по Спортна гимнастика приключи успешно проект по програмата на ММС

В Стара Загора приключи проект на спортен клуб „Спортна гимнастика“ по програмата на ММС „Спорт за децата в детските градини“ 2016
В целодневна детска градина 10 „Светлина“ в Стара Загора с директор Йоанна Димитрова беше реализиран шестмесечен спортен проект на спортен клуб „Спортна гимнастика“ Стара Загора. От март до септември малки и големи малчугани от детската градина от 4 групи , два пъти седмично имаха своите спортни занимания и развиваха своите качества и двигателна култура със занимателни спортни надпревари, батут и разнообразни спортни игри, танци и гимнастически упражнения.
Основна цел и постижения на проекта са създадените по- добри условия в градината с закупуването на спортни уреди и възможности за участие на децата в безплатни занимания с физически упражнения и спорт, с цел подобряване здравния им статус, физическата дееспособност и увеличаване на двигателната активност на децата. Със спортните занимания със средствата на спортната гимнастика , малки и големи деца бяха възпитавани и мотивирани в интерес и любов към спорта . Родители, детски учители и деца се надяват тази програма на ММС да продължи и бъде и занапред двигател и възможност за стотици деца да се докоснат до магията , наречена спорт.


image0 (9K)