Конкурсът „Свят без употреба на дрога-моят свят“ продължава

Превантивно-информационния център по зависимости информира за отлагане на датата на публичното представяне и награждаване на конкурсните творби от обявения през май 2019 г. конкурс за създаване на кратка литературна творба, рисунка, кратък видеоклип под надслов „Предпазването от рисково поведение – през моя поглед, с моето сърце и вълшебната сила на изкуството и дигиталните технологии”, с творческа тема: „Свят без употреба на дрога – моят свят“, провеждан в рамките на Кампания „За надежда и живот без зависимости“ и в подкрепа на Международния ден за противодействие на употребата на наркотици и наркотрафика – 26 юни.

В качеството си на организатор ПИЦ по зависимости прецени, че нелеката организация на такова мащабно и вълнуващо начинание изисква влагане на повече ресурс и отговорности, както от страна на организаторите, така и от страна на участниците, затова беше взето разумно и необходимо решение да се направи пауза и конкурсът да продължи в началните месеци на новата учебна 2019/2020 година. Всички, които са се регистрирали за участие и са изпратили творби, продължават участието си в конкурса, без да е необходима нова регистрация.

Публичното представяне и награждаването на конкурсните творби се отлага за 20 ноември 2019 г., когато се отбелязва Световният ден на децата.
Дотогава от ПИЦ по зависимости очакват мобилизация на повече талантливи деца, подрастващи и младежи за участие в инициативата, която се прави само в полза на младостта. Всички постъпили творби, посветени на обявената тема, ще се оценяват от конкурсното жури въз основа на нивото на творчество, оригиналност, емоционално и визуално въздействие.
Информация за променените правила и за всичко, свързано с конкурса, е публикувана на уеб сайта на ПИЦ по зависимости: www.pic-starazagora.com.


image0 (9K)