Контузия спря сестри Стоеви към финала в Световните серии по бадминтон

Габриела и Стефани Стоеви не успяха да излязат на корта тази сутрин за мача си от 1/2-финалите на Световните серии по бадминтон в Бали, Индонезия заради травма на Габриела в областта на гърба, научи ЗАРАТА.

По програма българките трябваше да се изправят днес срещу представителките на Южна Корея Со-йон Ким и Хи-йонг Кон, които са поставени под №4 в турнира.

За съжаление обаче контузията на Габриела сложи край на най-доброто представяне на сестри Стоеви в историята на тази надпревара. Двукратните ни европейски шампионки станаха първите българки, които успяха да преодолеят груповата фаза на този на турнир, след като постигнаха две победи и едно поражение.

Габриела Стоева използва своя профил в Инстаграм, за да сподели своето разочарование от развоя на събитията, но разкри, че състоянието и просто не е позволявало тя да играе в днешния ден.

„Много съм разочарована, че трябва да се оттеглим от полуфиналите тук. Вчера преди мача срещу японките почувствах някаква болка в гърба, но излязох на корта, за да завършим последния ни мач в групата. След това чувствах голяма болка през целия ден, не бях в състояние да се движа или да се изправя от леглото. Мислех, че днес ще бъда по-добре, но все още чувствам силна болка. Говорих със сестра ми, с треньора, с лекарите ту и решихме да не играем днес. Много съм разочарована и тъжна, че ми се случи, но съм много благодарна, че имам толкова голяма подкрепа от сестра ми. Надявам се, че ще бъда по-добре на световното първенство в Испания“, написа Габриела.

Въпреки неприятния завършек на турнира в Бали, за сестри Стоеви сезонът не е приключил, като сега им предстои участие на Световното първенство в Уелва, което ще се проведе между 12 и 19 декември. Българките са поставени под №8 в основната схема и ще започнат своето участие в турнира директно от втория кръг.


image0 (9K)