Кошмарни задръствания в половин България! Да е валяло, колко да е валяло…

Над цялата страна паднаха обилни валежи – на места от сняг, на други от дъжд. Снегът предизвика проблеми с движението на редица места по пътищата, обобщава БЛИЦ.

Пътят Велико Търново – Русе в района на село Поликраище е затворен заради катастрофа между два товарни автомобила. Няма пострадали. Образували са се колони от автомобили. Няма обходен път.

Велико Търново за пореден път се оказа в плен на 5-сантиметров сняг. Градът осъмна тотално блокиран, на всякъде в него, заради непочистените улици, се образуваха километрични колони.   За огромните задръствания допринесоха и неправилно паркираните коли както и водачите с износени гуми.

На Прохода на републиката движението е затруднено заради три закъсали тира при разклона за село Нацовци.

Затруднения в движението има и на главния път София – Варна в района на великотърновското село Шереметя.

Огромно задръстване тази сутрин от Перник към София през Владая, съобщават пътуващи по трасето. Пътят през Владая е отворен за преминаване, но тапата започва от светофарите на село Драгичево посока София.   Задръстването е започнало от 6 сутринта, а опашката започва още от светофара на Драгичево! Една от причините е падналият сняг, който забавя придвижването на перничани, тръгнали за работа към столицата. Проблемът е и в някои шофьори, които още не са сменили гумите си със зимни. Наложило се е временно да затворят пътя.

Полицаите на Владая са спрели ТИР и са го накарали да обърне на караулката и шофьорът закъсал с ТИР-а напряко пътя, твърдят очевидци. ТИР е закъсал и при бензиностанция „Лукойл“ към София.

Шофьори съобщават, че заради непочистения път се е образувало задръстване и на магистрала „Люлин“, след втория тунел. „Заради снегорините е, почистват“, споделя друг пътуващ. Поне четири снегорина хвърчат като линейки да чистят магистралата.   Друг очевидец информира, че магистралата е блокирана посока Перник заради катастрофа.

Катастрофа е станала на Арбанаси, в посока Радомир. Камион с дърва е събрал мантинелата и стои в банкета на моста преди Прибой, съобщиха пътуващи.

Пътят през Бучино не е почистен, карайте внимателно, призовават шофьори, минали оттам.

В Хасково е създадена е организация за почистване на пътната мрежа. От общината предупреждават гражданите да не паркират автомобили по улиците, за да не пречат на снегопочистването.


image0 (9K)