Кошмар в Гърция! ВИДЕО

Кошмарен воден ад в Гърция!Улиците отново се наводниха след силните и обилни валежи и предизвикаха проблеми при придвижването в много населени места, съобщава Български новини.

ОБЗОР

Няколко месеца след смъртоносните валежи, взели 24 жертви в Мандра, Атика, новите валежи събудиха кошмарни спомени. Нощта беше трудна за местните жители, а пожарната вече е получила десетки обаждания.

[ad id=“225664″]

Трафикът бе прекъснат по Стария национален път при кръстопътя за Мандра, в посока Атина-Коринт на 34-тия километър, както и по улиците Коропули и Рока. Това са улиците, където загубиха живота си жители на Мандра през ноември миналата година от смъртоносните наводнения.

Там вчера имаше коли, заклещени в капан от бурните води.

През следващите няколко часа има страх от влошаване на времето, което ще доведе до по-големи катаклизми.

Припомняме, че тридневен траур беше обявен в Гърция заради жертвите на наводненията в Мандра-Западна Атика миналата година.

[ad id=“263680″]
И на Халкидики положението е тревожно.

От областната управа на Халкидики апелират да бъде обявено бедствено положение в курорта Никити, който претърпя библейски потоп.

Никити се намира на 98 километра от Солун, разположено е на южния бряг на полуостров Халкидики, между полуостровите Касандра и Ситония.

Обемът на водата, изсипал се от планината, отнесе загражденията на язовирите и помете всичко по пътя.

Затруднено е движението на превозни средства в Никити, където наводнени пътища пометоха кофи за боклук и коли.

Големи са проблемите и в Ситония, където се изсипа огромно количество вода. Пожарната се опитва в последните часове да изпомпва вода от жилища, мазета и складове.

Проблеми от силния дъжд има и на ръкава Касандра.

В Неа Мудания пътищата се преврънаха в реки, докато в Касандра и Ситония трафикът към провинциалната мрежа е затруднен поради силните валежи. На крак е Противопожарната служба.

Потокът в село Сивири на полуостров Касандра излезе от контрол. Апелира се за голямо внимание на водачите и пешеходците. Има много коли на нищо неподозиращи хора, които не знаят какво ще се случи, няма кой да предупреждава хората, пишат в социалните мрежи граждани.

Ако има закъсали български туристи и граждани могат да звънят в Българското консулство в Солун. Дежурен телефон в извънработно време: +30 2310 869 520

https://www.facebook.com/Forecastweather.Greece/videos/1706279589426303/


image0 (9K)